Webinar: Start to Write

Schrijven als zelfhulpmethode

Over het webinar

Slaap je slecht? Pieker je veel? Voel je je onrustig? Zit je hoofd vol?

Wanneer meditatie, yoga, mindfulness in deze coronatijden voor jou niet lijken te werken, dan kan ouderwets pen & papier weer rust brengen in je hoofd.

Doe mee aan het gratis webinar van Start to write over schrijven als zelfhulpmethode.

Dit webinar is voor jou als je...

  • graag schrijft en een zetje nodig hebt om er (weer) mee te beginnen
  • duiding wil over waarom ‘yoga voor de geest’ net zo belangrijk is als beweging voor het lijf
  • wil weten hoe schrijven je mentale gezondheid verbetert
  • concreet aan de slag wil met schrijven als zelfhulpmethode, in tijden van corona en ook daarna
  • wil leren hoe je schrijven kan volhouden (en niet nog een verplicht extraatje wordt op die toch al zo lange to do lijst!)

Wat kan je verwachten van het webinar?

20 minuten theorie: waarom schrijven, maar vooral ook hoe? En wat dan precies? Dat schrijven werkt, daar hoef ik geen tonnen wetenschappelijke bewijzen bij te halen (ze bestaan wel!). We gaan het daarom samen meteen ook doen.

20 minuten praktijk: tijdens dit webinar krijg je een concrete schrijfoefening die we meteen samen gaan uittesten. Ervaar hoe het voor jou is om terug rust te krijgen in je hoofd!

20 minuten uitwisselen en vragen stellen.


Wat vonden anderen van het webinar?

Ik wou al heel lang beginnen met schrijven en af en toe een kleine onbevredigende poging. Ik wou schrijven proberen als methode voor zelfhulp maar ook om mijn creativiteit te uiten. Er passeert wel eens meer een schrijfcursus, dan heb ik wel zin, maar kom niet tot het effectieve doen. Maar ik ken Joba en ik vertrouw haar. Na de schrijfoefening die we tijdens het webinar deden voelde ik me opgelucht. Dit was écht een succeservaring! Ik voel me geprikkeld en gemotiveerd om vaker te schrijven. Dit webinar is een aanrader! - Liesbet

Tijdens het webinar heb ik mij laten onderdompelen onder Joba haar zachte stem en haar kennis over 'schrijven' en hoe je door te schrijven kan loslaten, zakken en tot inzichten komen. Na de gezamenlijke schrijfoefening voelde ik me minder zwaar. En samen met de de andere vrouwen schrijven geeft toch een extra dimensie, extra samenhorigheid met jezelf en de anderen. Ik raad dit webinar aan omdat Joba het zeer toegankelijk brengt en velen zal aanzetten tot schrijven, waardoor er velen zich gelukkiger zullen voelen en leren relativeren. - Wendy Daelemans, Mollem

Ik was nog niet bezig met schrijven en schreef me in om meer te leren over het ventileren of ordenen van mijn gedachten. De laatste tijd merk ik bij momenten echt wel chaos in mijn gedachten, het hele coronagebeuren maakt dat ik absoluut geen controle heb en dat doet blijkbaar iets met me. Na de schrijfoefening voelde ik me rustiger, dankbaar, en heb heel goed geslapen daarna. Ik had het niet verwacht, maar ik ben absoluut gemotiveerd om dagelijks te schrijven. ik heb heel veel deugd gehad van de webinar. De timing is perfect, dit is precies wat ik nu nodig blijk te hebben. Vanmorgen alweer geschreven, goed hé! - Anja C., Oostkamp


Start to write now webinar

person writing on brown wooden table near white ceramic mug

Dit webinar kan je volgen op

dinsdag 30 juni om 14u of 20u

of op woensdag 1 juli om 7u.

Het webinar is gratis en live.

Schrijf je in met het invulformulier bovenaan.


Over Joba

Joba schrijft al sinds ze het nog niet kon. Als kleuter deed ze alsof want toen al vond ze plezier in de sensatie van een pen (mja, kleurpotlood toen allicht!) op het papier. Sinds 2014 schrijft ze elke dag. Talloze schrijfcursussen en dito oefeningen later dwingt de coronacrisis haar om schrijven als zelfhulpmethode te delen met de wereld. Want schrijven helpt.
Joba is getrouwd en mama van drie kinderen.


www.jobamarechal.be

Doe mee met het webinar

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en doe gratis mee aan het webinar Start to Write

    Ik hou van eenvoud, duidelijkheid en betrouwbaarheid en dat betekent onder andere dat je je altijd weer kan uitschrijven.